Market Alışverişi Ne Kadar Tutar?

Market Alışverişine Nasıl Gidilmelidir?

Alışveriş bir ihtiyaçtan doğar ve bu ihtiyacın karşılanmasına yönelik eylemdir. Marketlerden alınan ürünler de evlerde veya iş yerlerinde bitmiş veya bitmeye az kalmış yiyecek ve içeceklerin karşılanmasına yöneliktir. Markete gitmeden önce herkesin hemfikir olduğu konu, alınacakların listesini yapmaktır. Yapılan ihtiyaç listesi hem doğru ürünlerin alınmasına, hem de kasada ne kadar tutacağına yönelik endişeleri giderecektir. İhtiyaç listesi yapılmadan girilen marketlerde çoğu kişi gerçekte lazım olmayan veya acil olmayan ürünlerle kasaya gelmekte ve beklenmedik fatura tutarlarıyla karşılaşmaktadır.

Bir diğer önemli husus da markete aç değil tok karnına gitmektir. Çünkü gıda reyonlarının albenisi sürekli yiyecek alma hissini tetiklemektedir. Aç karnına alınan birçok ürün de ileride kullanılmadan çöpe gidebilmektedir. En doğru olan yöntem ihtiyaç listeni hazırlayarak tok karnına gitmek olacaktır.

Alışveriş Tutarını Hesaplama Yöntemi

Ürün fiyatlarını ihtiyaç listesindeki karşılıklarına yazarak alışveriş yapmak, liste dışına çıkılmasını ve yüksek fatura miktarıyla karşılaşılmasını önleyecektir. Bu fiyatları zihinden veya hesap makinesi yardımıyla toplamak, ne kadar tutarla karşı karşıya kalınacağı hakkında fikir verir.

Alışveriş Listesine Odaklanmak

Bazı çok katlı marketlerde merdivenler sadece bir kata iner, diğer kata inmek için farklı reyonları dolaşmanıza neden olmaktadır. Bu gezinti sırasında aslında aklınızda ve listenizde olmayan, fakat lazım olabileceği düşüncesiyle gereksiz birçok ürün alındığı görülmektedir. Ayrıca doğru ürünü almak da “market alışverişi ne kadar tutar” gibi bir endişe yaşanmasının önüne geçecektir.

Birçok kişinin şampuan yerine saç kremi, tuvalet kağıdı yerine havlu kağıt aldıkları görülmekte, asıl ihtiyacın dışına çıktıkları anlaşılmaktadır. Ayrıca “lazım olur alayım” gibi bir anlayış da öngörülemeyen fatura artışlarına neden olmaktadır. Dolayısıyla listeye odaklanmak ve ihtiyaç olmayan ürünlerin almak hem yüksek fatura miktarından, hem de gereksiz ürün almaktan kişileri alıkoyacaktır.

Markette Kontrollü Davranmak

Market arabalarının büyüklüğü de gereksiz alışveriş yapmanın bir diğer nedenidir. Çünkü büyük bir market arabasında ortadan duran ürünler yeterince alışveriş yapılmadığı gibi bir his uyandırır. Bu da birkaç parça daha bir şeyler alınmasını tetikler. Reyonların arasında geçirilen uzun süreler de, bir süre sonra incelenen şeyin alınmasıyla sonuçlanmaktadır.

Bir market alışverişinin ne kadar tutacağına yönelik endişeler, daha çok disiplinli bir alışveriş sayesinde ortadan kalkacaktır. Her zaman ihtiyaca yönelik ürünlerle marketten çıkmak en uygun davranış olacaktır. Başka sepetlere bakarak yeterli ürün alınmadığını düşünmek fatura miktarını gereksiz yere artıracaktır. Marketlerin satış antropolojileri ve stratejileri her zaman daha çok ürün satmaya yönelik olduğundan, market içindeki tüm oluşum ve yerleşim bunun üzerine kuruludur. Kontrolü kaybetmek ve her reyondan bir şeyleri sepete eklemek hem planı bozacak, hem de bütçeye gereksiz bir yük getirecektir. Marketten hesaplı çıkmanın en iyi yöntemi disiplinli ve kontrollü bir alışveriş yapmaktan geçmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.