HTML Nedir?

Temel HTML Tagları Nelerdir?

Web tasarımı yaparken en temel araçlardan birisi HTML koddur. HTML kodları sayesinde web sayfamızın görsel tasarımını oluşturabiliriz. Peki, HTML kodlarında neler bulunur? İşte temel HTML tagları:

  • html: Web sayfasının başlangıç ve bitiş etiketleri arasına yazılır. Tüm sayfa kodları burada yer alır.
  • head: HTML kodlarının başlangıcında yer alır ve web sayfasının başlık bilgisini içerir.
  • title: Web sayfasının başlık bilgisini içerir ve başlık çubuğunda görüntülenir.

Ayrıca web sayfanızda kullanacağınız metinleri, resimleri, videoları ve diğer öğeleri de HTML tagları ile tanımlayabilirsiniz. Bu sayede web sayfanızın düzeni ve yapısı belirlenmiş olur.

HTML Tagı Açıklaması
p Paragraflar için kullanılır. Metin kutuları oluşturur.
img Resimleri sayfaya eklemek için kullanılır. Kaynak bağlantısı verilir.
a Link oluşturmak için kullanılır. Href özelliği ile bağlantı adresi verilir.

Temel HTML tagları ile web sayfamızın tasarımını baştan sona oluşturabiliriz. Hayalinizdeki web sayfasını tasarlamak için HTML kodlama bilgisine sahip olmak şarttır. Yapmanız gereken tek şey kendinizi geliştirmek ve uygulamak.

HTML Doküman Yapısı Nasıl Oluşturulur?

HTML Doküman Yapısı Nasıl Oluşturulur? Web sayfası tasarlamak isteyenler için HTML kodlama oldukça önemlidir. Bir web sayfasının temel yapısını oluşturan HTML kodlama sayesinde sitelerimiz görsel olarak daha çekici hale gelir. Ancak, HTML kodlama yaparken bazı hususlara dikkat etmek gerekiyor.

Öncelikle, HTML kodlama yaparken belirli bir standartta oluşturulması gerekir. Bu standartlar W3C tarafından belirlenir. Dolayısıyla, doğru ve uygun bir yapı için W3C standartlarına uygun olması gerekmektedir.

HTML kodlama yaparken dosya yapısı da oldukça önemlidir. HTML dosyaları .html veya .htm uzantıları ile kaydedilir. Ayrıca, HTML kodlama yaparken başlık etiketlerini kullanmak da önemlidir. Başlık etiketi, sayfamızın başlık bölgesine yazdığımız metni ifade eder. Başlık etiketi genellikle

Başlık


Sayfa içeriği burada yer alır.

 

Sonraki adımda, HTML kodlaması ile sayfanın tasarımı oluşturulur. Başlık etiketleri (h1h2, gibi), paragraf etiketi (p) veya liste etiketleri (ulolli) kullanılarak sayfa içeriği düzenlenir ve görselliğe kavuşturulur.

Son olarak, style etiketi kullanarak sayfaya stil uygulamaları yapılabilir. CSS kullanarak sayfanın daha modern ve estetik bir görünüme kavuşması sağlanabilir.

HTML5 İle Gelen Yenilikler

HTML5, web geliştiricileri için yeni birçok özellik sunar. HTML’nin önceki versiyonlarına göre HTML5 ile birlikte yeni özellikler artırılmış ve eski öğeler değiştirilmiştir.

HTML5 ile birlikte;

  • Yeni form elemanları eklenmiştir. Artık kalibrasyon, tarih ve arama gibi öğeler için özel form elemanları bulunur.
  • Multimedya desteği artırılmıştır. Örneğin, video ve ses dosyalarını doğrudan sayfada çalabilme imkanı sunulmuştur.
  • Canvas ve SVG gibi 2D ve 3D grafikler için yeni elemanlar eklenmiştir. Bu sayede web sayfaları daha etkileyici bir görünüm sunmaktadır.

Ayrıca HTML5 ile birlikte, sorunsuz bir kullanım için optimizasyon yapılmış ve hatası düzeltilmiştir. İnternet tarayıcıları, HTML5 için de uygun şekilde optimize edilmiştir.

Etiket Açıklama
header Web sayfasının başlığını ve alt bilgisini gösterir.
footer Web sayfasının alt bilgisini gösterir.
section Web sayfasındaki bölümü tanımlar ve bölümleri ayırmak için kullanılır.

HTML5’in yenilikleri, mobil uyumlu web tasarımı ve geliştirmeye olanak tanımaktadır. Böylece web sayfaları, mobil cihazlarla uyumlu hale getirilerek daha geniş bir kitleye ulaşılmaktadır.

CSS Nedir Ve HTML İle Nasıl Kullanılır?

CSS Nedir Ve HTML İle Nasıl Kullanılır?

CSS (Cascading Style Sheets), web sayfalarına görsel bir çekicilik ve düzen sağlamak için kullanılan bir programlama dilidir. HTML ise web sayfalarının yapısını belirlemek için kullanılır. Bu nedenle, CSS ve HTML birlikte kullanılarak web sayfaları tasarlanır ve biçimlendirilir.

CSS kullanarak, bir web sayfasındaki tüm öğelerin renkleri, boyutları ve stilleri (font, background, border vb.) belirlenebilir. Bu özellikler, HTML kodlarına yazılan CSS talimatları ile birlikte gösterilebilir.

HTML CSS Özellikleri Örnek
h1 color, font-size, font-weight h1 {color: blue; font-size: 30px; font-weight: bold;}
p color, font-size, text-align p {color: green; font-size: 20px; text-align: center;}
img width, height, border img {width: 200px; height: 200px; border: 3px solid black;}

Bu tabloda, HTML etiketleriyle kullanılabilecek CSS özellikleri örnekleri gösterilmiştir. Bu özellikler web tasarımcıların web sayfalarına farklı renk, şekil, boyut ve düzenler eklemesine imkan tanır.

Bu nedenle, CSS ve HTML programlama dillerini kullanarak web sayfaları tasarlamak önemlidir. Bir web sayfasının görsel çekiciliğini artırmak için CSS kullanırken, içerik ve yapıyı belirlemek için HTML kullanılmalıdır.

SEO İçin HTML Etiketleri Nelere Dikkat Edilmelidir?

SEO, yani Arama Motoru Optimizasyonu, web sitelerinin daha iyi bir sıralamada listelenmesi için kullanılan bir dizi teknik ve etkinliklerdir. SEO, web sitesi tasarımı için HTML etiketleri kullanarak yapılandırma ve optimize etmeyi içerir. Bu makalede, SEO için HTML etiketleri nelerdir ve nelere dikkat edilmelidir, bunları ayrıntılı bir şekilde ele alacağız.

HTML kodlaması ile web sayfası tasarlamak, SEO açısından çok önemlidir. Sayfanızın doğru yapılandırılmış olması, çevrimiçi bir varlık olarak yararlanabileceğiniz bir dizi avantaj sağlar. Örneğin, web sayfanızdaki resimleri ve grafikleri etiketlemek, arama motorlarının bu öğeleri anlaması ve daha kolay bir şekilde göstermesi için önemlidir.

  • Meta etiketleri: Sayfa açıklaması ve anahtar kelimeler dahil olmak üzere sayfa içeriğinin eksiksiz bir tanımı için kullanılır.
  • Bağlantı bağlantıları: Diğer sitelerden aldığınız bağlantılar, sayfanızın popülerliğini ve etkinliğini artırabilir.
  • Alt etiketleri: Sayfanızdaki tüm resimler, grafikler ve videolar için geçerlidir. Arama motorlarının içeriği anlamasına yardımcı olabilirler.
Etiket Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.