SEO Nedir?
SEO bir web sitesi için arama motoruna uyumlu olarak düzenlemelerin yapılmasıdır. Arama motoru optimizasyonu olarak da bilinen SEO ile uygulanan teknikler ile web sitesinin değerini arttırmak amaçlanır. SEO sayesinde arama motorunda web sitesi üst sıralara çıkar ve böylece web sitesinin ziyaretçi sayısı yükselir. Arama motorunda üst sıralarda yer almak marka bilinirliğini ve güvenilirliğini arttırır. Böylelikle web sitenizin değeri ve kullanıcı memnuniyeti de aynı ortanda artış gösterir. Aynı zamanda SEO çalışması Google ADS gibi kampanyalar konusunda da avantaj sağlar ve başarı şansını yükseltir.
SEO Nerelerde Kullanılır?
Arama motoruna uyumlu web siteleri gün geçtikçe daha da önemli hale gelmektedir. Web sitesine ilgi ve müşteri çekmek isteyen pek çok işletmeler, e- ticaret firmaları, blog yazarları veya çeşitli kurumsal şirketler SEO uyumlu web sitelerine sahip olmalıdırlar. Bununla birlikte kurumsal reklam ve tanıtımını yapmak isteyen, piyasada yer edinmek isteyen, ürünlerini pazarlamak isteyen, gelirlerini arttırmak isteyen ve kurumsal itibar kazanmak isteyen kuruluşlar da arama motoru optimizasyonu hizmetinden faydalanabilirler.
SEO Çalışmaları Nasıl Yapılır?
SEO çalışmaları için öncelikle alanında uzman kişiler tarafından web siteniz, kullanma amacınız, geçmiş ziyaretçileri ve hizmet amacı incelenir. Bu kriterler doğrultusunda bir rapor çıkartılır ve web sitesini geliştirme, düzenleme ve iyileştirme çalışmalarına başlanır. SEO çalışmaları site içi veya site dışı şeklinde yapılabilir. Web sitesinin tasarımı ve yazılımının yanı sıra içerisinde yapılan çalışmalar site içi SEO olarak adlandırılabilir. Site dışı SEO ise dışarıdan gelen linkler, görseller, sosyal medya platformları, bloglar ve çeşitli dijital platformlar üzerinden web sitesine ziyaretçi akışını sağlamayı hedefler. Böylelikle reklam ve tanıtım konusunda da kaliteli bir hizmet alıp web sitenize olan ziyaretçi akışını arttırabilirsiniz. SEO çalışmalarında hedef kitle belirlendikten sonra buna uygun olarak anahtar kelime analizi yapılır. Aranma potansiyeli yüksek olan kelimeler seçildikten sonra bu doğrultuda site içerikleri ve link bağlantıları düzenlenir. Hedef kitlenin yönelebileceği sektördeki diğer rakipler de analiz edilir ve bu doğrultuda çeşitli stratejiler geliştirilebilir. Aynı zamanda kullanıcı deneyimi ve memnuniyeti esas alınarak kullanıcıların site içindeki etkileşimleri de analiz edilir ve çeşitli kontroller sağlanır.